donderdag 17 juli 2008

Dure olie

De prijs van de ruwe olie gaat nog maar eens door het dak. Of beter, de prijs zit ondertussen al in de buitenste lagen van de atmosfeer. Analisten wijten de duurdere olie aan de recente rakettesten van Iran en de speculatie op de markt. De week daarvoor lag het nog aan de spanningen in het Midden Oosten en de productieproblemen in Nigeria.

Ja, hallo? Zo is het altijd wat natuurlijk. Ik wacht op de dag dat Jan Becaus ons met gladgestreken gezicht komt vertellen: "De forse prijsstijgingen zijn te wijten aan de slechte wip die de voorzitter van de OPEC gisteren had." Of erger nog: "Een vat ruwe olie wordt weer duurder, volgens analisten gewoon voor de lol." De enige zekerheid die een mens daarna nog heeft is dat Becaus na het omdraaien van zijn blad ons vrolijk toe kwettert: "En dan nu de spojt!"

1 opmerking:

Muggenbeet zei

De olie wordt vooral alsmaar duurder omdat de oliemaatschappijen meer en meer winsten opstrijken. Het is inderdaad vreemd dat men er 101 dingen bijsleurt als verklaring maar dat men niet durft te stellen dat het gewoon winsthonger is.