vrijdag 11 juli 2008

15 juli

Met het oog op de communautaire onderhandelingen die hun beslag moeten krijgen op 15 juli heeft de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken zonet enkele aanbevelingen uitgevaardigd.

Zo wordt het ten stelligste afgeraden om zich die dag in de Wetstraat te begeven wegens het risico op vallende regeringen en struikelende premiers. Indien u toch in de buurt van onze federale instellingen moet zijn, vermijd dan de ingang van de Senaat waar een schuimbekkende Jean-Marie Dedecker voor slipgevaar kan zorgen. De kleine, pezige en hevig blaffende man in maatpak voor het hoofdkwartier van de MR is Olivier Maingain, van uitzicht dreigend maar onschadelijk voor de gezondheid.

Vergeet bij het verlaten van uw huis ook uw identiteitskaart of paspoort niet. Voor u het weet stoot u op inderhaast opgetrokken grensposten, hetzij van de net uitgeroepen Republiek Vlaanderen, dan wel van de pas gestichte federatie WalloBrux.

Aan Franstaligen wordt gevraagd om voldoende geld op zak te hebben indien Nederlandstalige landgenoten de 929 euro terug eisen die per persoon het voorbije jaar van Vlaanderen naar Wallonie vloeide.

Binnenlandse Zaken raadt Vlamingen af om op 15 juli de gebruikelijke lederhozen en leeuwenvlaggen te dragen. Gelieve het ritmisch marcheren door de straten ook tot een minimum te beperken evenals het lastig vallen van anderstaligen.

Tot slot nog enkele handige woorden en uitdrukkingen die mogelijk van pas kunnen komen:

  • Schild en vriend
  • Giffle
  • België barst
  • On n’est demandeur de rien
  • Onverwijld

FOD Binnenlandse Zaken

Geen opmerkingen: